A BABLENA TRADE Kft. bemutatása

A BABLENA TRADE Kft. 1993. december 20-án került megalapításra egyszemélyes Kft -ként, 1 millió Ft-os törzstőkével. A kábelkereskedést 1994. július 1-vel kezdte meg.

A BABLENA TRADE Kft. törzstőkéjét 2006. december 15 -tel 400 millió Ft-ra emelte.

A BABLENA TRADE Kft. saját irodája 2660 Balassagyarmat, Ady Endre út 31., a saját telephelye 2336 Dunavarsány, Ipar út 7-9. szám alatt található.

A telephely 2000 –ben történt átadása óta adja a Kft. logisztikai bázisát. A 2007 –es év folyamán 200 millió forintos beruházás keretében tovább bővült a telephely, mely így 4 hektáros területen 12000 m²-es betonozott, bitumenezett külső tárolóterülettel, 2000 m² fűthető raktárterülettel és 500 m² irodahelyiséggel teszi lehetővé a kábelek és vezetékek szakszerű, biztonságos tárolását, kiszolgálását a vevők részére. A Kft. rendelkezik kábelátcsévélő berendezéssel, 3, 7, 10 tonnás targoncákkal, 1,5 tonna szállítására alkalmas gépjárművekkel. A 1,5 tonnát meghaladó súlyok szállítását szerződött fuvarozó partnerekkel végzi a cég.  Jelenleg a balassagyarmati irodában 8 fő, a telephelyen 14 fő alkalmazott dolgozik.

A BABLENA TRADE Kft. kezdettől fogva főleg erősáramú 1 kV-os és középfeszültségű kábelek, szigetelt vezetékek forgalmazásával foglalkozott, de forgalmaz hírközlő, műszer és gyengeáramú kábeleket is. Cégünk kimagasló eredményeket ért el a halogénmentes, valamint tűzálló kábelek értékesítésében.

A BABLENA TRADE Kft. árbevétele az induló évben 196 millió Ft volt, amely dinamikusan emelkedett és az utóbbi években az alábbiak szerint alakult:

A BABLENA TRADE Kft. vevői a kezdetektől:

Nagy szakmai felhasználó cégek

ELMŰ NyRt, ÉMÁSZ NyRt, E-On Hungária Zrt, EH-SZER Kft, DÉMÁSZ ZRt, MVM OVIT ZRt, SIEMENS ZRt

Villamos szerelő cégek

CENTERVILL Kft, ELEKTRO PROFI Vállalkozási Kft, EVO-TECH Kft, FABRICOM ELECTRICAL-PVV Kft, GORDIUSZ95 Zrt, KÓD Kft, OMEXOM Magyarország Kft, MEGAWATT Kft, SAG Hungaria Kft, VILATI Kft, VILL-KORR Kft, VIV Zrt, ZÁÉV Zrt,.

Ipari nagy fogyasztók

BORSODCHEM NyRt, DUNAFERR Zrt, MÁTRAI ERŐMŰ Zrt, MÁV ZRt, MOL Nyrt, BKV Zrt, OLAJTERV Zrt.

A Referencia listában évente a legnagyobb eladások megtalálhatóak. Természetesen a vevőkörhöz tartoznak a kisebb kivitelező cégek és viszonteladók is.

Az elmúlt években nagy figyelmet fordítottunk a vevőink megbízható, minőségi kiszolgálására. A minőség garantálása érdekében 1999-ben bevezettük az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert, melynek tanúsító okiratát 1999. június 1 - 2002. május 31-ig kaptuk meg. 2002-ben az MSZ EN ISO 9001:2001 tanúsítási okiratot szereztük meg, melynek megújítása 2014 -ben megtörtént.

A BABLENA TRADE Kft. szerződött partnere a PRYSMIAN MKM Magyar Kábel Művek Kft. -nek, de versenyképessége fenntartása érdekében külföldi gyártóktól is rendszeresen vásárol kis- és középfeszültségű kábeleket és különféle szigetelt légvezetékeket. Ezek közül legnagyobb szállító a lengyel TELE-FONIKA Kable S.A.  További beszállítók a szlovák ELKOND HHK, valamint a FABER KABEL és az ACS Handels GmbH kábel nagykereskedők.

Ezen gyártók és szállítók rendelkeznek az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerrel.

Balassagyarmat, 2015. január 8.

Bablena László

Ügyvezető - igazgató